perjantai 9. toukokuuta 2014

Puutarhurin aakkoset: C

Credit card (no ei ole suomessa C:llä alkavaa sanaa).  Lapion ja haran lisäksi puutarhurin tärkein väline. Tämän avulla tilataan siemenet ja taimet, kasvihuoneet ja mullat, kirjat, lehdet ja DVD:t.

Luottokorttini vinkuu useimmiten Thompson & Morganilla. Niillä on hyvä perusvalikoima, ja melkeinpä kaiken himoitsemani löydän sieltä. Lisäksi ne lähettävät painetun siemenluettelonsa kaksi kertaa vuodessa, ja sen avulla voi unohtaa kylmyyden ja pimeyden ja ruveta suunnittelemaan tulevaa kasvukautta. Tarjouksia satelee sähköpostiin melkeinpä viikottain, joten useimmiten himmaan tilausta, kunnes lupaavat ilmaisen lähetyksen.
Siemenkauppa.com oli tämän kevään uutuuslöytö. Sieltä löysin lajikkeita, joita ei Thompson & Morganilla ollut, sivut olivat selkeät ja helppokäyttöiset, ja palvelu oli todella nopeaa. Pelasti puutarhurin viimehetken savoijinkaalipaniikilta!

Seeds of Italy on hurmaava, koska sen omistaja on innostunut tarjonnastaan ja lähettää kerran kuussa sähköpostiin vinkkejä siitä, mitä kannattaa kylvää ja millaisiin ruokiin satoa käyttää. Tyyppi on suomalaisen paras kaveri, sillä se usein vinkkaa lajikkeista, jotka menestyvät Pohjois-Italiassa, jossa on kovia pakkasia ja reilusti lunta (näistä se aina muistaa mainita).  Ja vastaa asiakkaiden sähköposteihin ihan itse! Seeds of Italy lienee lisäksi ainoa siemenkauppa, josta saa maailman parasta kesäkurpitsaa Lungo di Firenze.
Kauppilan taimikuvastoa en ole vielä kertaakaan onnistunut ohittamaan ilman luottokorttia (tai siis verkkopankkia). Tänäkin vuonna katsoin, ettei siellä nyt mitään ihmeempää ollut tarjolla, ja joka tapauksessa olin menossa paikan päälle, ettei sillai niinku tarvinutkaan tilata mitään. Paitsi mansikantaimet. Ja pari kärhöä. Pioni Sherbet. Mandariinikuusama.

3 kommenttia:

 1. B-juttua lukiessa yritin hulluna pohtia, mihin C:llä alkavaan siemenkauppaan vinkkisi vievät. Oikein googlailinkin :D Mutta credit card on oivallinen valinta, vastaus moneen ongelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan epätoivoinen juttusarja, kun aakkosissa on niin monta kirjainta, jotka ei itse kielessä esiinny :-D

   Poista
  2. Minä aattelin, jotta C niinkuin ciemenet.

   Poista