maanantai 26. toukokuuta 2014

Puutarhurin aakkoset: G

Garderoobi. Sillä eihän se ole ihan sama, miltä puutarhassaan näyttää. Juu, voihan sitä haaveilla liihottelevansa kukkameḱossa luumupuiden lomassa, mutta fakta on, että a) takerrut kumminkin ruusu/vattupuskiin, b) pyllähdät vastamaalatulle kasvilavan kehikolle (mitä, eikö muka muille ole käynyt niin?) ja c) pyyhit hikistä otsaa/kaulaa/cleavagea multaisilla käsillä.

Tarvitset siis vedenpitävät kengät (reiälliset feikkicrocsit toimivat vain siinä keskikesän liihotteluvaiheessa), maalia, multaa ja savea pelkäämättömät, nopeasti kuivuvat vaatteet, ja kunnon puutarhahanskat.

Jälkimmäiset ovatkin hankalat, koska ovat useimmiten kertakäyttökamaa, eikä niihin halua hirveästi rahaa tuhlata. Näppylähanskat on halpoja, mutta lähinnä kokoa lapiokoura. Ei kauhean kätevät, kun osa puutarhahommista vaatii tarkkuutta. Cittarissa oli aikoinaan mustia, punareunaisia, erittäin istuvia hanskoja, joita myös ravintoloiden tarjoilijat käytti. Harmi, kun niitä hanskoja ei enää löydy.

Osaan puutarhahommia tarvii ruusunpiikki-proof -hanskat. Siskolta sain oivat sellaiset lahjaksi, mutta viime talvena hiiri keksi käyttää niitä sekä ruokavarastonaan että vessanaan autotallissa. No, käytän minä niitä silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti