keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ruusupapukeitto

Tätä sortimenttia nyt riittää, eikä ihan kaikesta viitsitä ratatouillea tehdä, jottei kyllästytä talven mittaan koko papuun. Chef vähän googletteli ja päätyi mukailemaan Riverfordin sivuilla ollutta ohjetta. Ja voi pojat, että oli hyvää keittoa! Kuvaa en ottanut, kun lopputulos oli harmaanvihertävä...

1 pilkottu sipuli
- kuullota kattilassa voin kera
1 rkl jauhoja
- lisää kattilaan ja anna kypsyä hetki
1 litra hyvää kanalientä
- kaada kattilaan
500 g pilkottuja ruusupapuja
timjamia
persiljaa
- lisää kattilaan
- keitä 15-20 min.
loraus kuivaa sherryä
- lisää lopuksi
- tarkista maku & suola

Yrtteinä voisi myös käyttää rakuunaa tai lipstikkaa, ja keittoa tuhdittamaan voisi lisätä kananpaloja tai mietoa sientä, kuten kehnäsientä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti