keskiviikko 13. elokuuta 2014

Huligaaneja!

Takana Potimarron; edessä Hooligan
Ehdin jo huolestua, kun kurpitseriassa ei näkynyt ainuttakaan Hooligania. Olin jo muutaman vuoden etsinyt sen siemeniä, ja aina ne oli loppuunmyytyjä. Tänä vuonna tärppäsi, mutta satoa ei alkanut kuulua. Kunnes tuossa Potimarronin edessä niitä yhtäkkiä tönötti.

Hooligan on myös näitä mikrossa pikakypsennettäviä minikurppareita. En tosin aio heitä mikroon heittää, vaan varmaankin luovutan heidät uunin haltuun ja kehitän jonkinlaisen sörsselin, jonka voi noista somista kuorista syödä.

Potimarron tekee tänä vuonna runsaasti satoa, tai siis ainakin enemmän kuin ne viimevuotiset 2. Veikkaan, että runsas lannoitus hevonkakkarakeilla on saanut kurpitsat riehaantumaan, vaikka roskakoreissa asuvatkin.

Marina
Myös Marina di chioggia on tekemässä ensiesiintymistään. Varmaan 3 vuotta olen sitä kasvattanut, enkä ikinä saanut hedelmän hedelmää aikaiseksi. Nytkin se on niin alkutekijöissään, että tuskin ehtii ruokapöytään päätyä. Mielenkiintoista kuitenkin seurata, millaiseksi se tuosta kasvaa.

Hevonkakkarakeet ovat kyllä Nobelin arvoinen keksintö! Sisko ohimennen huomautti, miten meidän pelargonit kukkii järjettömän runsaasti, ja itsekin havahduin huomaamaan niiden upean loiston. Kakalla syötettyjä hekin.

2 kommenttia:

 1. Minulla on nyt kolme Potimarronia, jotka ovat kahden nyrkin kokoisia. Saavat vissiin kasvaa paljon isommiksi? Neljäs ei taida ehtiä, viides mätäni. Ja myskikurpitsa ei edelleen ole tehnyt muuta kuin nuppuja, harmi, sillä se oli tosi hyvää viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin isoiksi nuo Potimarronit ei kasva. 2-3 nyrkkiä on hyvä koko. Jahka kuori muuttuu oranssiksi, se on kypsä :-)
   Mullakin on Potimarronit tupanneet mätänemään tänä vuonna. Kävin isompien alle laittamassa laudan, jotteivät ihan maata vasten makaa.

   Poista