sunnuntai 24. elokuuta 2014

Ensi kevään ostoslistalle: minikurpitsat

Nää on ihania! Ja helppoja! Ja satoisia! Muutaman vuoden olen kasvattanut taviskurpitsoja, siis niitä isoja, ja joka kerta tärissyt jännityksestä ehtiikö ne kypsyä ennen ekoja pakkasia. Ja sitten jännittänyt säilyykö ne jääkaapissa. Ja jaksetaanko syödä kaikki vaiko mitenkäkö säilötään loput (kasvispihveinä, suom. huom.).
Hooligania ja Buffy ballia mainostettiin hyvänmakuisina, satoisina ja helposti kypsennettävinä, joten lankesin tietysti noin hyvään mainospuheeseen. Enkä kadu! Nämä tulevat olemaan, Potimarronin lisäksi (sen makua ei voita mikään), meidän vakikurpitsoja tästä lähtien.

Ai miksikäkö? No, ensinnäkin nämä itivät hyvin. Sato on ihan uskomaton, etenkin Buffy ballissa, kunhan ei tee samaa virhettä kuin minä ja menee latvomaan ne loppukesästä... Nämä kun tekevät uutta hedelmää sitä mukaa kun vanhat napsitaan pois. Ja ne vanhat kypsyvät nopeasti, joten niitä saa napsia lähes päivittäin. Säilyvyys on kuulemma hyvä, mutta siitä ei vielä ole kokemusta. Niin, ja huom. meillä nämä kasvavat ämpäreissä, joten näitä voi kasvattaa melkein missä vain.

Maku ei ainakaan Buffy ballissa päätä huimaa, vaan on ihan peruskurpparia. Hooligania ei olla vielä ehditty maistaa. Mutta ruuanlaitossa nämä ovat isoveljiään kivempia, koska näitä voi kuoria sen verran kuin mitä ateriaan tarvii, eikä joudu miettimään, mihin sen loppukurpparin säilöö.

Tähän mennessä chef on loihtinut näistä ihania muhennoksia: sipulia, valkosipulia, paahtopaistia siivuina, kurpitsaa, pak choita, tomaattikastiketta, minttua, persiljaa, kanelia. Nam! Ylijäämämuhennoksesta ollaan tehty mehevät aamiaismunakkaat. Suosittelen lämpimästi :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti