perjantai 15. elokuuta 2014

Potut talteen

Perunoiden varret menivät yllättävän aikaisin huonoiksi, ja kun meillä on onni omistaa maa, jossa vilisee pieniä, mustia etanoita, jotka rakastavat porata reikiä pottuihin, nykäisin Mayan goldia lukuunottamatta (sen varret on vielä OK) kaikki perunat ylös. 1,5 ämpärillistä.

Pikainen googlettelu antoi vastauksen perunoiden säilömiseen: esikeitto & pakastus. Siinä sitten aamupuhteeksi pesin puoli ämpärillistä pottuja, esikeitin 2-3 min. (osa potuista oli isoja), donkkasin sen jälkeen kylmään veteen, ja nyt ne ovat tuossa kuivumassa ja odottamassa pakastusta. Kuulemma pakkasesta ne täytyy siten jäisinä laittaa kiehuvaan veteen.

Jännä kokeilla, mikä on lopputulos: syömiskelpoista pakastepottua vaiko 1,5 ämpärillistä kompostikamaa...

Mayan goldia voin lämpimästi epäsuositella. On nimittäin ihan tavallinen peruspottu, eikä jumalainen herkku, kuten sisarensa Mayan twilight :-/

5 kommenttia:

 1. Taatusti syömäkelposta pakastepottua! Vanha tapa on pakastaa esikeitettyjä varhais/kesäperunoita joulupöydän herkuksi. Jonkun olen kuullut pakastavan ne keitinliemessäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä kuulin tästä vasta ekan kerran :-0 No, parempi näinkin myöhään!

   Poista
  2. Meilläkin meni jo varret, mutta perunat on ihan mallillaan edelleen. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla, jos pakastimeen mahtuisi!

   Poista
 2. Heips! Miten teillä kävi näitten pakastepottujen kanssa? Maistuivatko hyvin?
  Terv.TiV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hyvin kävi: säilyivät hyvin ja maistuivat hyvin. Ehdottomasti tehdään sama homma tänäkin vuonna. Tosin sen verran täytyy prosessia muuttaa, että pakataan pussiin suurinpiirtein samankokoisia perunoita, niin kypsyvät tasaisemmin.

   Poista