sunnuntai 10. elokuuta 2014

Härkäpapuja!

Puutarhurilla oli selkeästi helteiden aikaan tärkeämpää tekemistä kuin sadonkorjuu, ja niinpä härkäpavut pääsivät taas liian isoiksi. Parhaimmillaan pavut ovat pikkusormenpään kokoisina. Sitä isompina ne menevät jauhoisiksi, eikä makukaan ole enää paras mahdollinen. Mutta kun oli ihan pakko maata biksuissa pihalla ja lukea kirjoja.

Papujen pölytys oli tänä vuonna surkeaakin surkeampi; liekö kukinta osunut juhannuksen jälkeiseen lumisateeseen. Palkoja tuli vain vajaa ämpärillinen, sillä monessa pavunvarressa oli vain 1-2 palkoa. Kaiken kukkuraksi joku mömppi oli iskenyt osaan paloista ja jättänyt jälkeensä ruskeaa limaa. Nam.

Tuo vihreä papu on Express ja punainen Red epicure, joka keitettäessä vaihtaa värinsä kuolonkankeuden kelmeäksi. Osa näistä sprinklataan tänään pizzan päälle; lopuista surautetaan vanhat kunnon pihvit.

2 kommenttia:

  1. Meilläkään eivät härkäpavut oikein onnistuneet tänä vuonna. Ei meillä koskaan niitä kauhean paljon ole, mutta nyt saatiin juuri ja juuri vain muutama sattuma pastaan :-(

    VastaaPoista