torstai 21. elokuuta 2014

Apua, papuja! Ratatouille!

Jonkin aikaa olin lisääntyvän paniikin vallassa katsonut papukaartani, jota pitkin ruusupapu Achievement merit kiipeilee innoissaan. Se nimittäin kukkii ja kukkii ja puskee kiloittain papuja. Mietin epätoivoisena tapoja säilöä papuja, koska pelkkä ryöppääminen & pakastus vie niistä maun (en vain osaa), ja nyt alkoi olla kiire, koska ensimmäiset palot olivat jo yli 20 cm ja aikeissa mennä liian kuituisiksi.

Sitten kolahti postilaatikkoon Kitchen garden, jossa kehotettiin säilömään pavut ratatouillen muodossa. Vau! Valitettavasti paprika ei ole vielä kypsynyt, joten sen suhteen jouduttiin turvautumaan kaupan tarjontaan, mutta muut itemit löytyivät omasta ja sipulit puutarhaguruni puutarhasta.

2 sipulia
3-4 kynttä valkosipulia
- pilko ja kuullota kattilassa
2 paprikaa
400 g tomaatteja
n. 1 kg palkopapuja
1 (tai useampi, maun mukaan) chili
- pilko ja donkkaa kattilaan
tölkki tomaattimurskaa tai vastaava määrä tomaattikastiketta/sosetta
- kaada kattilaan
(muscovadoa tms. sokeria, jos tomaattisi ovat mauttomia, i.e. kaupan versioita)
- hauduta n. 35 min, kunnes pavut ovat pehmenneet
2 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
- lisää maun mukaan

Tuhti ja maukas kasvisruoka, jonka voi pakastaa ja käyttää joko sellaisenaan tai lisukkeena tai vaikka liha/äyriäiskeiton pohjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti