sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen lomapäivä: Nomu

Esikasvatteiden ja koirien takia ei talvilomalla päästä merta edemmäs kalaan, mutta onnistuu se lomailu Pirkanmaallakin. Varattiin pöytä Nomusta ja herätettiin ruokahalua shoppailemalla kevätmeikkejä (minä) ja luomupossun kassleria (chef). Stockan kosmetiikkaosasto on petrannut palvelun suhteen, mutta siltikin hiukan särähti korvaan, kun about 100-vuotias myyjä myi luomiväriä, joka sopii MEILLE VANHEMMILLE naisille. En minä ihan niin vanha ole. Vielä.

Nomussa on kiva konsepti: tilataan pöytä täyteen kippoja ja kuppeja ja jaetaan niiden sisältö seurueen kesken. Kuudesta kipollisesta tuli 2 ihmistä täyteen ja drinksuista & viineistä huolimatta lasku jäi alle satasen.

Mustekalavartaat ja friteeratut mustekalat olivat ihan huippuja ja kastikkeet mielettömän hyviä (aasialaisten kastikkeiden teko pitäisi opetella). Kuudenneksi ruuaksi tarjoilija suositteli grillattua pihviä, mikä sai meidät ajattelemaan, että sitä suositeltiin vain suomimiehen odotettua lihanhimoa varten, mutta olipahan huikean hyvää lihaa! Päältä rapsakkaa, sisältä punaista ja pehmeää, ja jälleen aivan uskomattoman hyvä kastike.

Palvelu oli Nomussa hyvää, joskin tällaiselle ruokajuopolle ei lasi vettä ja lasi viiniä riitä, vaan olisin toivonut pöytään ison kannun vettä. Vaikken ole mikään cocktail-entusiastikko, kun en pidä makeista juomista, on siltikin kivaa, että uusimmissa ravintoloissa ollaan panostettu drinksuosastoon. Kuohuvan sijaan on mukava välillä saada jokin muu alkujuoma, kuten Nomussa hauska passionhedelmädrinkki.

Koska syksyllä ei juurikaan ulkona syöty, aiotaan ottaa lomaviikolla menetys kunnolla takaisin. Muun muassa August von Trappe on varattu loppuviikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti