lauantai 14. maaliskuuta 2015

Seitsemäs lomapäivä: joulu meets pääsiäinen

Pakastimen uumenista löytyi sekä luomukaritsanviulu että joululta jäänyt lanttulaatikko. Loistavaa lomaruokaa! Tosin laitoimme viulun muhimaan uuniin yön yli, ja klo 3.26 havahduin sekä tymäkkään lihan tuoksuun että korvan vieressä murisevaan havannan vatsaan. Ei kovinkaan hyvä idea, siis, kun jo edellisenä yönä liquid smokessa uinut pulled pork valvotti tuoksullaan.

East Asian marketista haettiin komboon vielä kimchiä, joten vinkeä ateriakokonaisuus oli taattu.

Tällä setillä jaksoikin jatkaa tontin siivoamista epämääräisistä koivun ja pajun rojottimista. Pajua vastaan tosin on turha taistella, kun sitä ei saa hengiltä edes ydinaseella. Pajun tuhoamisessa oltiin saatu myös apulainen: kermanvaalea toukka, joka syö pajua sisältäpäin. Melko inhan näköinen lotkare, mutta toivottavasti toimissaan tehokas. Ja toivottavasti pysyttelee vain pajuissa.

Rakennuskonevuokraamosta katseltiin jo vuokrattavaa haketinta, mutta odotellaan nyt vielä loppujen lumien sulamista ja takatalven tuloa ja menoa. Sitten surautetaan vuoren korkuinen risukasa hakkeeksi. Pajun kohdalla tosin mietin uskaltaako sen haketta käyttää mihinkään vai alkaako jokainen hake itää ja tuottaa pieniä pajun alkuja...

Tasapainon vuoksi kävimme vielä tekemässä pyörälenkin. Piti saada haban lisäksi myös reidet huutamaan hoosiannaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti