torstai 12. maaliskuuta 2015

Viides lomapäivä: August von Trappe

Viimein mekin pääsimme kokeilemaan Välimäen Tampereen-uutuutta, August von Trappea. Keskiviikkoiltana paikka oli yllättävän täynnä (lähinnä keski-ikäisiä naisia), mutta kivasti pöydässä säilyi intiimi tunnelma, eikä naapuripöytien puheenaiheet kaikuneet omiin korviin.

August on mainostanut itseään hyvänä simpukkapaikkana - jopa niin tehokkaasti, että naapurissa oleva Fransmannikin oli innostunut, suurten ikkunaplakaattien mukaan, tarjoamaan perjantaisin simpukoita. Naapuripöytiin kurkkiminen kuitenkin osoitti, että Augustin suosikkiannos on fish and chips, eli paneroitu turska ja ranut.

Me aloitimme gratinoiduilla ostereilla (Luigi) ja tartarilla (minä). Mainiot annokset ja hyvät suositusviinit. Pääruuaksi otimme simpukoita aasialaisittain (Luigi) ja merimiehittäin (minä). Kyytipoikana tarjottiin ranuja ja majoneesia. Jälleen hyvää, ja puolen kilon simpukka-annoksesta tuli vatsa täyteen. Viinit sopivat annoksiin hyvin; merimiehen kanssa tarjottu Schmitges riesling oli mielettömän hyvää ihan sellaisenaankin.


Mitään huikeaa makuelämystä August ei tarjonnut, toisin kuten Välimäen toinen tamperelainen, Masu. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja palvelu ihan huippua - toimi kuin ajatus. Ruuat ja juomat rytmittyivät hyvin, vaikka uusia ruokailijoita tuli sisään jatkuvalla syötöllä, ja tarjoilijalla oli aikaa re-fillata rouvan lasi. Illasta jäi todella hyvä mieli. Kiitos vaan sille 15 vuotta Saludissa palvelleelle ja sieltä Augustiin siirtyneelle jampalle :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti