torstai 13. syyskuuta 2012

Päivän saalis

Melkein oli jo toivo mennyt, kun viime vuoden herkkusienisaalis oli niin valtava, eikä tänä vuonna ollut kuin 1 valkoinen pallopää löytynyt. Mutta sieltä, samojen vanhojen kuusten alta näitä löytyi 5, ja polun varrelta vielä 1 bonuskappale, jonka tosin ohimennessäni potkasin nurin ihmetellessäni, mikäs valkoinen sieni se siinä.

Illalla seuraa pyhä toimitus, kun nämä aniksentuoksuiset ihanuudet päätyvät pannulle. Viikonloppuna täytyy koluta vakiherkkaripaikat kissojen ja koirien kanssa. Tai ainakin koirien.

4 kommenttia:

 1. Ois muuten hauska (yrittää) kouluttaa koira sienen etsijäksi. ootko sinä kokeillu?

  VastaaPoista
 2. Selvää kansalaisrohkeutta havaittavissa, itse en luonnossa valkoisiin sieniin tohdi koskea. Ei. Liikaa lukenut sensaatiouutisia niiden tiimoilta.

  VastaaPoista
 3. Mä aina vetoan siihen, ettei nuo ole valkoisia, kun heltat on vaaleanpunaiset tai tummanvioletit :-D Tosin kieltämättä meni muutama vuosi, ennen kuin uskaltauduin pienen palasen maistamaan.

  Koiria en ole osannut sienestyksen saloihin kouluttaa. Toisaalta hyvä niin, kun vievät mustikat ja puolukatkin aina nenän edestä. Moni kanttarellikoira kuulemma innostuu syömään löytönsä...

  VastaaPoista
 4. Ainakin olet jatkanut bloggaamista... vielä :-o

  VastaaPoista