maanantai 3. syyskuuta 2012

Tyrni-valkosuklaakakku

Tyrnipensaat hehkuu vitamiinipommeineen, mutta ovat niin vistoja poimittavia, että päätyvät meillä rastaiden ja harakoiden menuun. Kiitokseksi saamme oransseja kakkaplänttejä pihan koristeeksi.

Uusimmassa Olivia-lehdessä oli mukavaa juttua tyrnistä, ja valkosuklaa-tyrnimutakakku innoitti kokeiluun. En tosin halunnut nimetä tuota mutakakuksi, kun lopputulos ei ole lainkaan mutaisa.

150 g valkosuklaata
100 g voita
- sulata kattilassa
- jäähdytä
1 sitruunan kuori
- raasta sulan suklaan joukkoon
1 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
- sekoita keskenään
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
- vatkaa kevyesti
1 dl tyrniä
- soseuta

- lisää suklaaseos, jauhot ja tyrnimössö kananmuna-sokeriseokseen
- kaada vuokaan
- paista 200 C/25 min

Kakusta tuli lähinnä kullankeltainen plätty, eikä mitenkään esteettinen kuvattavaksi, mutta tyrni osoittautui sen verran vinkeäksi leivonnaisissa, että täytyy yrittää edes jonkin verran saada sitä kerättyä talteen talvea varten. Esimerkiksi tyrni-sitruunamuffarit vois olla kiva kokeilu, samoin tyrnin yhdistäminen tummaan suklaaseen.

2 kommenttia:

  1. Tyrni oli oikeasti löytö-fynd. Kirpeys haihtui voihin ja sokeriin, ja jäljelle jäi vähän 80-luvun tuttifruttijäätelöä muistuttava maku. Tänään täytyy yrittää poimia lisää, kun kädet on jo edellisestä rupeamasta melkein parantuneet.

    VastaaPoista