keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Mihin nämä laitetaan?

Kauppilan tilaus tupsahti lähi-Shellille pari viikkoa sitten (vieläkin kiukuttaa, kun muutama vuosi sitten hain vastaavaa pakettia samasta paikasta, ja Shellin patu tokaisi, että onpa kalliita taimia. Ois pitänyt älytä vastata: "Köyhän mielestä varmaan onkin." Puutarhurin taimitilauksia ja etenkään niiden hintoja EI kommentoida, "#¤%&!).
Talvivalkosipulia oli kolme pussia, ja niiden lisäksi joku oli innostunut tilaamaan liljoja, puuliljoja, krookuksia ja tulppaaneja. Mitään mielikuvaa ei kuitenkaan ole siitä, mihin noita oikein aioin istuttaa. Valkosipulit toki kasvimaalle, tosin se on vielä täynnä juureksia, kaaleja ja kurpitsoja; ja krookukset oli menossa talon pohjoispäätyyn, joka aina vapautuu lumesta ensimmäisenä. Mutta puuliljat? Pussissa ei edes lukenut minkä värisiä ne on. Ja mihin aioin oranssinkeltaiset liljat istuttaa? Nuo riemunkirjavat tulppaanit? Kun muistais edes mihin ne aiempien vuosien istutukset on tehty...

Joku vuosi menin tilaamaan sellaisen sipulienistutushärpäkkeen, joka mainoksen mukaan haukkaisi helposti nurmikosta sipulin mentävän aukon. Ei muuten haukkaa. Ainoat, mihin se on erittäin kelvollinen, on puutarhurin saaminen hiiltyneeseen tilaan, ja vesilintujen perään heittäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti