lauantai 8. syyskuuta 2012

Savutaimen-kesäkurpitsaveneet

Sunnuntain savustuksesta jäi reilusti taimenta jäljelle. Ensiksi tehtiin jämistä pastakastike omien härkäpapujen, kirsikkatomaattien ja kaupan kerman kera, mutta seuraavana päivänä teki mieli jotain raikkaampaa. Lungo di Firenze oli taas tehnyt ison kurpitsan kiemurtelemaan kasvimaata, joten chef alkoi visioida kesäkurpitsaveneitä.

Savutaimenen lisäksi jääkaapissa oli luomuhalloumia, kirsikkatomaatteja ja Pinocchio's nose -chiliä, joista sai hyvän sörsselin veneiden sisälle. Uuni 200:een ja veneet reiluksi puoleksi tunniksi pehmenemään. Sillä välin piti kipaista kasvihuoneeseen hakemaan korianteria komeuden kruunuksi.

Upean maukas ruoka, kerrassaan. Pinocchio's nose heräsi tässä ruuassa hyvin eloon, ja halloumi mehevöitti sörsselin kivasti. Sörsseliä riitti vielä seuraavan aamun munakkaaseenkin, josta sai tulisen alun päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti