lauantai 1. syyskuuta 2012

Puhdistus

Näin sesongin vaihtuessa piti kovettaa sydän ja karsia tiukalla kädellä epäsopivat kesävaatteet, -kengät ja -meikit pois tieltä, ja samalla tarmonpuuskalla kävin myös siemenlaatikoston kimppuun (numerot tarkoittavat kuukausia, ja kirjaimet juureksia, herneitä, papuja, salaatteja ja yrttejä).

Tämä surkea kesä herätti ajattelemaan, että kasvukausi on liian lyhyt turhuuksien kasvattamiseen, joten ensimmäisenä hävitettävien kasaan päätyi satunnaiset kokeilut ja kasvit, kuten mangoldi, jonka mausta en pidä (minkähän takia sitä kuitenkin aina laatikosta löytyy pussi tai 2).

Joku oli tähän perheeseen hankkinut tupla- ja jopa triplapussilliset samoja siemeniä, joten ylimääräiset lensivät laatikostosta pois, ja todella vanhat siemenjämät menivät roskiin.

Sievoinen kasa turhakkeita pöydälle kertyi, mutta onneksi pikainen viesti lähipuutarhurille "Haluatko ylimääräisiä siemeniä?" sai pikaisen vastauksen "Haluaako nisti kokaa?", joten pussukat lähtevät autuaammille kasvuvyöhykkeille saamaan vyöhyketerapiaa (tosin ehkä en kestä, jos siskolta onnistuu San Marzanon kasvattaminen).

Toisella kädellä tuli siinä samalla kirjoitettua ostoslistaa, kun oli paprika, maissi ja korianteri loppuneet. Listasta tuli aika pitkä... Thompson & Morganin ale kai alkaa kohta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti