tiistai 28. toukokuuta 2013

Tumma sokeri kesyttää raparperin

Hurjan lämmin toukokuu sai myös raparperin hurjistumaan ja peittämään osan läheisestä kasvimaasta. Apuun riensi Kitchen Garden raparperi-mantelipiirakallaan.
Pohja:
225 g voita
225 g jauhoa
50 g mantelijauhetta
50 g mantelirouhetta
100 g sokeria
ripaus suolaa
- vaivaa pikaisesti taikinaksi
- taputtele piirakkavuokaan
- laita jääkaappiin 30 minuutiksi
- paista 160 C/20 min.
550 g raparperiä (about 3 vartta)
60 g tummaa sokeria (itse käytin muscovadoa)
2 rkl appelsiinimehua
- keitä tahnaksi
- levitä paistetun pohjan päälle
85 g jauhoa
85 g tummaa sokeria
50 g voita
40 g mantelia (alkuperäinen ohje suosi lastuja; meillä oli rouhetta)
- levitä raparperitahnan päälle
- paista 160 C/25 min.
Paras raparperipiirakka tähän mennessä (Chef Jonesin raparperistruudeli on vielä testaamatta). Tumma sokeri kesytti raparperin hapot niin hyvin, ettei piirakan seuraan kaivannut jäätelöä, ja antoi mukavan kinuskista makua. Syy tuohon kukan kuvaan on se, että piirakan ulkonäkö oli lähinnä "kura meets hiekka", joten kovin esteettistä kokemusta siitä ei saanut.

3 kommenttia:

 1. Raparperi on omia suosikkejani kesän sadosta. Tämä resepti menee koeponnistukseen jahka ekat tangot on saatu taitettua. Ei parketilla. Pitää tallentaa wöördinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas raparperi on puutarhan turhake, kun en osaa sitä tarpeeksi hyödyntää. Joskus tein siitä mehua, mutta se vie kiilteen hampaista, eikä tuo oksaalihappo ole kovin hyväksi henkilölle. Viime kesänä tehtiin raparperista marinadeja, joten siihen noita tankoja vois tietysti käyttää.

   Poista
 2. Raparperi on ihanaa. Meillä se on pihalla niin syrjässä ja varjossa, että kasvu pysyy kurissa... Välillä siitä on melkein pulaa...

  VastaaPoista