keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Parsapenkki 2.0 arabiaksi

Siinä se nyt on: parsapenkki 2.0! Kauppilan huitulat saatiin eilen siihen istutettua ja nyt pitäisi malttaa 3 vuotta, ennen kuin satoa saa leikata, mutta ehkä jo ens keväänä voisi vähän nipistää makua lautaselle. Ihan vähän. Paitsi jos joku kotieläin keksii mennä tuota penkkiä kaivelemaan ja tuhoaa mun parsani, kun laitoin penkin pohjalle kompostia, nam.

Parsapenkin 1.0 (tuo tuossa kasvarin kyljessä) valtasivat kuminat, eikä vanha parsaparka jaksanut enää niiden läpi kasvaa. Yhdessä kasvimaassa on muutama parsan juurakko, jotka toivottavasti tuottavat satoa vielä monta vuotta, vaikka oregano niiden ympärillä rehottaakin kitkemisestä huolimatta.

Gijnlimiä ja Herkolimiä istuttaessa olin niin fiksu, että istutin ne aakkosjärjestyksessä, jotta tunnistan sitten lautasella kumpaa syön ja voin vertailla makuja. Tosin vasta jälkikäteen huomasin, että aloitin istutuksen oikealta, joten aakkosjärjestyksestä tuli arabialainen. Oho.


Lopuksi aivopähkinä: mitä suomalainen tekee Tanskassa? Tietenkin tyhjentää Magasin du Nordin Kusmeista.

6 kommenttia:

 1. Äkkiäkös sitä kolme vuotta odottelee... ei kyllä pystyisi. En edes muista mitä minnekin on istutettu saati lähtevätkö ne seuraavana vuonna enää uudestaan. Ei vaikka ihan kartatkin on tietskalla tehtynä...

  Kynnenaluset mullassa nytkin, salvia, persilja ja timjami tuli kylvettyä :)
  Huomenna Farang pääsee testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa Farangia! Pääsispä sinne taas itsekin maistelemaan vihersimpukkaa ja nauttimaan hyvästä palvelusta.

   Poista
 2. Hehee! Kun luin, "istutin aakkosjärjestyksessä" ajattelin heti etten ikinä muistaisi kummasta suunnasta katsoin kun istutin ja kummasta suunnasta aloitin :) Näinpä juuri.

  Meillä raksa-aikana maahan laitettiin maalämpöä tuottava porakaivo ja laitoin ylös: talon kulmalta 32 tipunaskelta oikealle ja koivulta 41 talolle (tai jotain). Kun vuosia myöhemmin halusimme kaivon kannen esiin, eivät askelmerkit osuneet sinne päinkään, viivat eivät edes kohdanneet. Joku s a a t t o i mennä pieleen merkinnöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin tieteelliset mitat, eikä sittenkään osuneet kohdalleen ;-D Minäkin _ihan varmasti_ muistan, missä kohti talouspihaa kulkee meidän sähkölinja.

   Poista
 3. Mekin tultiin siihen tulokseen, että nyt on kasvimaan isomman remontin yhteydessä on syytä uusia myös parsapenkki! Miten syvää maata parsat sinusta tartte? Ajattelin pistää myös laatikon ja juurimaton, joten pitää päättää mihin syvyyteen juurimatto pitää sorvata. Tahtois kovin välttyä tuolta vitsaukselta, joka nyt on kiduttanut vanhat parsat henkihieveriltä: vuohenputki perkule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla just pullahti yksi vanha parsajuurakko pintaan, joten kaipa nuo aika syvän paikan tarvitsisi. Nykyinen penkki on n. 35 cm syvä. Täytyy kohottaa laatikon reunoja, jos nuo alkavat kasvaa siitä ylös.

   Poista