maanantai 20. toukokuuta 2013

Se 2013

Siskon kanssa meillä on jo vuosien perinne toukokuun taimikauppatärskyistä. Koska Pirilä mainosti samoja taimia kuin Kauppila, päätimme helpomman ajomatkan takia suunnata Turun sijaan Tuusulaan.

Itsellä oli agendalla vain syyshortensia Vanilla fraise (tai 2. En tiedä mihin ne istutan, mutta Kauppilan kuvastossa se vain oli niin ihana, ja Pinsiön taimisto väitti, että se menestyy III-vyöhykkeellä), muuten ajattelin mennä fiiliksellä. Kuljetusvälineen tilanpuute ja jäätävät yölämpötilat (nyt ne tietysti keksivät pompahtaa viiteentoista) hiukan rajoittivat villeimpiä visioita, joten mukaan ei tarttunut kesäkukkia (kuin muutama) eikä saarnea.

Pirilän hinnat tuntuivat nousseen melkein muiden taimipihojen tasolle, mutta valikoima huumasi päätä: hibiskusta, mantelia, syrikkää, atsaleaa. Miksei henkilö voi asua paremmalla vyöhykkeellä!

Ranskalaiset miehet lisääntyivät pihalla: Charles de Mills sai kaverikseen raidallisen Georges de Vibert'n, ja Georgesin lisäksi kärryyn tarttui Allgold, kun piti vain saada keltaista ruusua. Niille sentään on paikka pihalla tiedossa.

Tänään kai sitten tarvii tarttua lapioon ja alkaa nykertää saveen koloja ruusuille ja hortensioille. Onhan siitä jo vuosi, kun viimeksi on moista tehnyt. Ja aina voi miettiä, mikä lapiointirupeama siskolla on tiedossa, kun osti Avensiksen täyteen köynnöksiä ja pensaita ;-)

1 kommentti:

  1. Lapiointi- ja verkotusurakka on yli puolen välin!

    Kiitos ihanasta reissusta!

    VastaaPoista