keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Bataattia kukkapurkkiin

Pirilä houkutteli rullakoilla, joista pursusi kirkuvanvihreää, tummanviolettia ja kirjavalehtistä bataattia. Vaikka kesäkukkakielto olikin päällä (en jaksa niitä kuskata sisään ja ulos hallan pelossa), en malttanut olla ostamatta terassin ruukkuihin tuota kirkuvaa. Toivottavasti se alkaa pikkuhiljaa ryöpytä ruukun kylkeä alaspäin.

Koska Pirilän-reissulla pysähdyimme myös Ikeassa (taimien lomaan mahtui juuri ja juuri koirien tassupyyhkeitä ja aurinkokennovalaisimia), nappasin sieltä alta kahden euron traakkipuita asetelmiini. Hirveän hyvä idea laittaa sisäkukkia ulkoasetelmiin, sillä sisäkukat on parhaimmillaan suht. isoja ja näyttäviä ja tähän aikaan vuodesta usein tarjouksessa, kun ihmiset mieluummin vinguttaa pankkikorttia kesäkukkiin. Jos on oikein taitava, voi ne siirtää syksyllä sisälle ja käyttää uudestaan seuraavana vuonna.

Jos FMI lupaa ja vannoo, ettei yöhalloja enää tule, voisi tällä viikolla vielä hakea etupihan isoihin ja pieniin ruukkuihin jotain kukkasta, ja kenties myös kolmeen amppeliin. Niin ja kuistin laatikoihin. Ja pergolan laatikoihin. Ja portinpieleen. Eiks just ollut palkkapäivä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti