lauantai 17. elokuuta 2013

Härkäpapupihvit

Tylsän työpäivän ideointi tuotti hyvän aterian. Härkäpavut tuppaavat vanhemmiten menemään kovin jauhoisiksi, eivätkä siinä kitalakeen tarttuvassa kunnossa ole kovin mukava lisuke. Mutta hemmetin hyviä (joskaan näillä taidoilla ei kovin kauniita) pihvejä niistä saa!

härkäpapuja
- keitä papuja 7 minuuttia, jotta lektiini häipyy
- käytä pavuista vain se vihreä sisus (vanhoihin papuihin tulee kuori päälle)
tiraus sitruunanmehua
hiukkasen sitruunan kuorta raastettuna
minttua, korianteria tms. makoisaa yrttiä
suolaa
pippuria
muita mausteita oman maun mukaan, jos haluaa (itse tupsautin jeeraa. Seuraavaan versioon laitamme valkosipulia ja tuoretta chiliä.)
- surauta monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi. Jos käytät tuoreita härkäpapuja, ne kannattaa jättää karkeammaksi, ja koko komeuden koossa pysymiseen tarvit varmaankin yhden kananmunan. Tahnaversio pysyy koossa sellaisenaan.
- taputtele tahnasta pihvejä
- pyöräytä pihvi vatkatussa kananmunassa
- pyöräytä munattu pihvi pankojauhoissa tai korppujauhoissa
- paista voi-öljyseoksessa

Meidän oli tarkoitus säilöä osa pihveistä pakastimeen, mutta pisteltiinkin nämä poskeen kertaistumalta. Vielä on yhteen pihvisatsiin papuja jäljellä.

2 kommenttia:

  1. Voi miten loistava ohje! Pitää kokeilla tätä papurokan lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on siitäkin hauska, että "taikinaa" voi rauhassa makustella raakana, jotta saa maut kohdalleen ennen paistamista.

      Poista