torstai 29. elokuuta 2013

Pikkelöity papu

Vaikka en mikään etikkaentusiastikko olekaan, on tänä vuonna tullut pikkelöityä ennätysmäärä vihanneksia. Pavun säilöntäohjeita googletellessa vastaan tuli pickled greens, joka Meraviglia di Venezian muhkean sadon takia muuttui meillä pickled yellowsiksi.

kourallinen papuja
- keitä 7 min. jotta lektiini tuhoutuu
2 valkosipulinkynttä lohkoina
2 liuskaa sitruunankuorta
2 oksaa rosmariinia
- donkkaa purkkiin
2 dl etikkaa
4 dl vettä
1 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
- keitä kattilassa kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet
- kaada purkkiin papujen päälle

Originaalissa ohjeessa liemi oli puolet etikkaa ja puolet vettä, mutta omaan makuun se olisi ollut aivan liian vahvaa. Nyt odotellaan viikko, pari, ja sitten testataan, mille tuo hässäkkä oikein maistuu.

1 kommentti:

  1. Tämä oli itse asiassa niin hämmentävän hyvää, että teen toisenkin satsin.

    VastaaPoista