sunnuntai 25. elokuuta 2013

Milloinkahan tämä harrastus kielletään?

Kun suoraan lehmästä tulleesta maidosta ja sen vaarallisuudesta on noussut useampi kohu viime aikoina, kävi mielessä tämän oman harrastuksen epähygieenisyys. Sulassa sovussa syödään kirppojen kanssa samat rucolat, etanoiden kanssa samat salaatit, eikä suuremmin hätkähdetä, vaikka herneenpalossa on toukka ja tomaattien päällä kirvojen pissaa (anteeksi, siis mesikastetta). 

Parsakaalta paahdettaessa pannulta (ja lautaselta) tulee nypättyä toukka jos toinenkin, ja porkkanoista ja perunoista rapsitaan kompostiin vain ne kohdat, jotka on toukkien/etanoiden kaivamat. Muut syödään viimeistä murua myöten.
Linnut pommittavat kasvimaat ja marjapensaat, mutta saavat anteeksi, kun hoitavat puutarhan ötökkätorjuntaa tehokkaasti. Puutarhaan levitetään hevosenkakkaa ja kompostia, ja jotkut jopa hakevat kaatopaikalta kompostimultaa kasvualustaksi. Ruukkuihin tungetaan kanankakkaa ja luujauhoa, ja ties missä vedessä se merileväkin on aikanaan lillunut!
Multaisilla käsillä tulee pyyhkäistyä tukkaa pois silmiltä ja hikeä pois niskasta, eikä ne vaatteetkaan nyt ihan aina ole putipuhtaita.
Herranen aika, jos viranomaiset saisivat tästä vihiä! Varmasti kiellettäisiin oman ruuan kasvattaminen – ja muukin puutarhanhoito – terveydelle vaarallisena toimintana.

8 kommenttia:

 1. Ehkä lupa kasvattamiseen vielä heltiäisi, mutta auta armias, jos se tohtisi syödä! Silloin viranomainen antaisi piiskaa ja ruoka pitäisi pilkkoa pieniin paloihin ja viedä jonnekin kauas pois omalta tontilta, mieluiten muoviin käärittynä!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ei. Eikä kerrota, että just tyhjensin kompostin tyhjentyneen kasvimaan pohjalle. Kai sekin on vaarallista.

   Poista
 3. Mutta hei, myrkkyjäkin kutsutaan nykyisin kasvinsuojeluaineiksi. Sanaleikillä tästäkin selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Immunologiaa buustaavaa toimintaahan tämä vain on!

   Poista
 4. Ihan hyvin voit viljellä omat rehusi. Jos sairastut niistä, niin oma on asiasi. Paitsi jos myyt niitä jollekkin muulle niin olet vastuussa jos joku saa niistä kolibakteerin (ulostesaastuminen), listerian, salmonellan tms.
  Lue enemmän, luulet vähemmän: pastörointi
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä omaan ja paremman puoliskon suuhun päätyvät kaikki :-)

   Poista