torstai 22. toukokuuta 2014

Parsakausi!

Sieltä pilkistää kauden ihka ensimmäinen Gijnlim, ja Herkolimitkin ovat jo heränneet. Ihanan tanakoita ja herkullisen näköisiä taimia! Mutta tosin vain näköisiä, sillä vielä pitää malttaa tämä kausi olla napsimatta herkkuja ruokapöytään, jotta juurakot vahvistuvat kunnolla satoisiksi. Melkoisen kammottavaa kidutusta parsafanaatikolle! Helpotusta pitänee hakea Näsinneulasta, joka ainoana tamperelaisravintolana ymmärtää parsan päälle, eikä ruvennut tarjoamaan maaliskuussa (afrikkalaista) parsamenua, vaan sanoi odottavansa siihen, kunnes saa asiakkaille tarjota kotimaista parsaa. Go, Näsinneula!
Vanha parsajuurakko vielä sinnittelee oreganon alla (grrr!), ja pikapöyhäisyllä näytti olevan pukkaamassa satoa. Odotukset eivät ole kovin suuret, sillä parsan juurakko tukahtuu melko nopeasti, jos joku tunkee sen elintilaan. Mutta jospa sieltä edes pikku maistiaiset saisi.

4 kommenttia:

  1. Melkoinen sato jo siinä tarjottimella. Näin se homma etenee. Itse huomenna käyn pellon kimppuun, lauantaina parvekkeen purnukoiden. Yritän ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tulla melkoisen lämmin peltoreissu :-)

      Poista
    2. Kyllä siltä näyttää. Ikävästi paistaa eikä juuri tuule edes. Täytyy koittaa välttää nestehukkaa. Puolitoista tuntia h-hetkeen...

      Poista
    3. Eikä tullut hikikään....

      Poista