maanantai 13. elokuuta 2012

Alasajoa ja viimeisiä viritelmiä

Vielä heinäkuun lopulla tuli kylvettyä yrttejä ja salaattia sekä kasvimaalle että -huoneeseen, mutta nyt saavat siemenpussukat pysytellä laatikoissaan ens vuoteen asti. Ajattelin tänä vuonna olla raaka ja karsia siemenpusseista kaikki mauttomat turhakkeet pois, tosin se harjoitus pitää tehdä näin kesän aikana. Talvella sitä on kuitenkin liian hellämielinen ihania pieniä siemeniä kohtaan.

Koska Kitchen Gardenissa väittivät, että turnipsia voi istuttaa vielä loppukesästäkin, kun kirpat eivät ole enää sen vaivoina, innostuin ripottelemaan turnipsin lisäksi myös retiisiä kasvimaalle, ja toden totta: ei ole kirpat käyneet sirkkalehtiä pitsittämässä!

Siitä rohkaistuneena irrotin muutaman pak choin taimen kasvihuoneesta ja istutin nekin kasvimaalle. Jos tämä kaaliperäinen kokeilu onnistuu, niin tästä lähtien meillä kasvatetaan pienimmät kaalikasvit vasta syksyä vasten, sillä kirpat kyllä löytävät alkukesästä tiensä ihan mihin vain.

Muutamat kesäkukka-asetelmat on jo tyhjennetty kompostiin, ja ruukkuja sun muita istutusastioita ilmestyy pestäväksi ja varastoitavaksi lähes päivittäin. Vielä en kuitenkaan aio antautua syksylle ja hommata pallokrysanteemeja pihalle, vaikka niitä on tyrkytetty jo heinäkuun puolivälistä lähtien (minusta on rikos ihmisyyttä vastaan mainostaa pakkasenkestäviä kukkia heinäkuussa).

Nyt sitten vain odotellaan, että kasvihuoneessa chilit, paprikat ja tomaatit alkaisivat viimeinkin kypsyä. Jotenkin karua katsoa kasvariin kylvettyjä yrttien alkuja: ne kurottelevat kohti kasvarin ovea. Ei näköjään valo enää riitä niille.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kun sä testaat tuon kirppahämäyksenkin! Voin sitten astella valmiiksi tallattuja polkuja! :-D

    VastaaPoista
  2. Jospa tää hämäys nyt toimisi. Kaikki alkukesän hämäysyritykset päätyi kirppojen bileiksi.

    VastaaPoista