Härkäpavut eivät ole säästä hätkähtäneet, vaan puskevat palkoa siinä määrin, että hirvittää. Jopa huonossa paikassa kasvava Crimson flowered tuottaa satoa, vaikka onkin jo ruosteen pilkuttama. Härkäpapureseptit ovat nyt kovassa huudossa, sillä pavut on pakko syödä tuoreena. Pakastin vie niistä kaiken maun.
Jamien kirjasta löytyi mukava broad bean frittata, jota sovelsimme lämpimän sunnuntain ateriaksi.
300 g ryöpättyjä härkäpapuja
kourallinen minttua
kourallinen korianterinlehtiä
chiliä
jeeraa
suolaa
pippuria
sitruunan kuori raastettuna ja loraus mehua
- silppua karkeaksi tahnaksi monitoimikoneessa
1 tl vehnäjauhoa
- sekoita joukkoon
- muotoile palluroiksi
- uppopaista öljyssä
Palluroita oli hankala saada pysymään kasassa, kun ei niissä juurikaan sidosainesta ollut, mutta ongittiin kumminkin öljyn seasta joka ikinen pipura, sillä ne oli niin älyhyviä.
Kastikkeeksi tuli sitruuna-minttujogurttia:
4 rkl partaäijää
1/2 sitruunan mehu
minttusilppua
suolaa
pippuria
Viereen höyrytettiin oman maan kukkakaalta.
4 rkl partaäijää :-D - meni hetki.
VastaaPoistaMeidän pitäis myös tehdä härkiksille jotain. Ehdotan tuota.
Joo, uppopaistaminen ja minttuun sekoittaminen sopii härkäpavuille mahtavan hyvin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista