lauantai 11. elokuuta 2012

Romanesco-kukkakaalilasagne

Romanesco kasvoi aivan jättimäiseksi, ja sopivasti härkäpapureseptejä metsästäessä silmiin osui (jälleen Jamien kirjasta) romanesco-kukkakaalicannellonit, joiden ohjetta päätin mukailla.

runsaasti valkosipulia
chiliä
timjamia
25 g sardellia
- kuullota öljyssä
kilon verran höyrytettyä romanescoa ja kukkakaalta (parsakaalikin käy)
- lisää pannulle ja anna muhia hetkisen
- mausta suolalla ja pippurilla
400 ml ranskankermaa
200 g parmesania raastettuna
suolaa
pippuria
- sotki keskenään kastikkeeksi
lasagnelevyjä
tomaattimurskaa
- kerrosta vuokaan "valkokastiketta", lasagnelevyjä, tomaattimurskaa ja kaalipöperöä
parmesanraastetta
mozzarellaa
- ripottele vuoan päälle
- paista 200 C/30 min

Romanesco on miellyttävä kaali sen vuoksi, ettei se kelpaa ötököille. Siinä missä kukkakaalista sai nyppiä toukkia ja etanoita, oli romanesco täysin puhdas!

Lasagne oli oikein hyvä, ja kaalit säilyttivät makunsa, mutta seuraavalla kerralla teen tähän ihan oikean valkokastikkeen. Ranskankermasta tulee ällön nahnu, kun se paistuu uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti