perjantai 17. elokuuta 2012

Härkäpapu-herkkutattiribollita

Chefin kanssa meillä oli koko kesän ajan pöydällä lista kokattavista ruuista. Kummallakin oli mielessä eri sapuskoja, joita voisi loman pitkinä tunteina laittaa. Omista mieliteoistani listalle jäi viimeisenä ribollita, kun palmukaali kasvoi ja kukoisti etupihan ruukussa sen verran hyvin, ettei sitä ollut kiire sadonkorjata.

Iltapäivälenkillä vastaan tuli kivenkolosta esille ryöpsähtänyt herkkutatti, jonka kimppuun eivät toukat vielä olleet ehtineet. Koska ribollita on tyypillinen italialainen "donkkaa sekaan mitä suinkin löydät" -keitto, otettiin tatti mukaan soppa-ainekseksi.

Loput ainekset löytyivätkin mukavasti omalta pihalta: palmukaalta, palsternakkaa, porkkanaa, härkäpapua, valkosipulia. Ainoastaan regular sipuli ja Puljongin kasvisliemi olivat kaupantädiltä ja loraus Noilly Pratia Alkon tädiltä.

Ensin paahdettiin tatti ja kuullotettiin sipulit, sitten ripsuteltiin niiden päälle Noilly Pratia ja kaadettiin puolen litran Puljonki sekaan. Palsternakka- ja porkkanakuutiot sekä riivitty palmukaali pääsivät uimaan soppaan, ja härkäpapuja ryöpättiin erikseen 5 minuutin ajan ennen päätymistään soppaan mukaan. Lopuksi silputtiin sekaan lehtipersiljaa.

Makumaailma olikin yllätys! Luulin saavani rehevää maalaissoppaa, mutta kupissa olikin aasialaistyyppinen, makea keitto. Oman maan porkkanat ja palsternakat olivat niin makeita, että keitosta tuli hyvin sokerinen ja kookoksinen. No, ei se mitään. Hyvää se oli silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti