sunnuntai 26. elokuuta 2012

Hasselbackan perunat

Meidän taloudessa oikeastaan minä ja pari huollettavaa pitävät perunasta, muut eivät siitä juuri välitä. Tosin kun perustimme oman perunamaan, niin tälläkin saralla on tapahtunut raaka-aineiden parantumista huomattavasti. Siitäkin huolimatta peruna sellaisenaan ei ole toivottava lisuke. Onneksi sitä kuitenkin voi käyttää monella tapaa että siitä tulee vähintääkin mielenkiintoista, kuten nämä hasselbackan perunat hyvin osoittavat.

Valitaan samankokoisia perunoita ja pestään (ja kuoritaan jos tarvitsee) siisteiksi. Suikaloidaan perunat ohuiksi siivuiksi siten, että siivut jäävät hivenen pohjasta toisiinsa kiinni. Asetetaan vuokaan ja voidellaan voisulalla. Itse käytin omalla valkosipulilla terästettyä voisulaa. Sitten uuniin 225 asteeseen 25 minuutiksi. Voidellaan uudestaan perunat sekä ripotellaan päälle hieman suolaa sekä juustoraastetta. Itse käytin voimakasta englantilaista cheddarjuustoa. Paahdetaan uunissa vielä parikymmentä minuuttia tai kunnes kypsiä.

Eihän tämmoinen voi olla kuin hyvää :)
2 kommenttia:

  1. Näyttävät fantastisilta ja tämä Hasselb on ihan tuntematon suuruus mulle. Tätä pitää omalla timbellä testata lähitulevaisuudessa. Kenties kateenkorvan kaveriksi tulevana weekendinä.

    VastaaPoista
  2. Oo, kateenkorvaa :-0
    Jopa nuo meidän jauhoiset siiklit soveltui hyvin Hasselbackaan.

    VastaaPoista