perjantai 30. elokuuta 2013

Marinoidut herkkutatit

Ihan käsittämättömät määrät nousee herkkutatteja juuri nyt. Parina päivänä käyty lenkillä koirien kanssa ja "varuilla" ollut pieni pakastuspussi ei ole meinanut riittää. Punnitsin saaliin toissa päivänä ja se oli vajaa kilo - pussiin ei olisi enempää mahtunut. Eli sienille on pitänyt keksiä uusia valmistustapoja. Monessakin blogissa oli marinoitujen herkkutattien ohje. Tässä oma sovellukseni

4 dl tattipaloja (pannulla haudutettu vesi pois)
1 dl öljyä
20 ml hunajaa
30 ml etikkaa
3 kynttä valkosipulia puristettuna
1 dl persiljasilppua
1 rkl timjamisilppua
1 rkl ruohosipulisilppua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoitellaan ainekset ja annetaan marinoitua huomiseen.

Erittäin hyvä tapa käyttää tatteja, ne kun imevät makuja hanakasti itseensä. Maku oli todella hyvä, ja sopinee helposti lihan ja kalan lisukkeeksi.


5 kommenttia:

  1. Epistä, miksei täällä?!??!
    Nauttikaa siis tateista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nautitaan, vaikka alkaa jo tulla tattiähky: herkkutatteja on täällä aivan järjettömät määrät! Nytkin odottaa reilu kilon satsi taas jatkokäsittelyä, vaikka just sain eiliset tatit pois kuivurista. Herkkareita kasvaa ihan joka kulmalla, vaikkei täällä ole satanut pisaraakaan viikoon. Ihan uskomatonta.

      Poista
  2. Tätä täytyy kokeilla! Herkkutatin omalla maulla on nyt jo saanut herkutella kyllikseen, joten pian voisikin alkaa kantamaan suuhun muita makuja herkkutatilla.

    VastaaPoista
  3. Teillä on kyllä uskomattomat sienimaastot! Herkkuja löytyy joka lenkiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen lähdettiin poimimaan puolukoita, mutta tultiinkin kotiin ison herkkutattipussin kanssa :-D

      Poista