maanantai 2. syyskuuta 2013

Hei, hei, mansikkamaa!

Kyllä ne puutarhagurut näköjään olivat oikeassa: mansikka ei kovin monta vuotta peräkkäin tuota hyvää satoa, vaan taimet pitää välillä vaihtaa. Gurut suosittelevat max. 3 vuotta samoilla taimilla, meillä ne tais tuossa pötköttää 4-5 vuotta.

Viime vuonna mansikat menivät suurimmaksi osaksi homeen ja ampparien nielemiksi. Tänä vuonna satoa ei tullut nimeksikään. Oli siis aika kaivaa Polkat ylös ja kunnostaa maa. Yllättävän helposti mansikanjuuret maasta irtosivat, mutta keskiosan vallanneet juolavehnät pistivät hanttiin. Niiden juuria metsästettiin kirjaimellisesti koirien kanssa, ja aika hyväksi ja hienoksi tuo kasvimaa saatiin. Voimaannutettiin sitä vielä tyhjentämällä komposti tuonne pohjalle.

Ens vuonna tuo kasvimaa saa uuden uran regulaarina kasvimaana, mutta parin sekunnin mietinnän jälkeen päätettiin jatkaa mansikan kasvattamista, kun sitä on niin kiva poimia omasta pihasta. Täytyy vielä arpoa, mihin noista lukuisista kasvimaista se perustetaan. Lisäksi tietysti täytyy googlettaa lajikkeet. Polka on ollut mehevä ja makea ja sopinut myös pakastamiseen, mutta ainahan voi kokeilla jotain uutta. Jos siis jostain taimia saa.

4 kommenttia:

 1. Meillä meni alkukesästä mansikkamaat uusiksi ja täytyy sanoa, että tuo polka on kyllä erinomainen. Laitoimme lajitelman erilaisia mansikoita ja parhaiten niistä tuotti jo tänä vuonna satoa polka =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, tuommoinen lajitelmahan ois järkevä. Sais eri aikaan kypsyviä mansikoita ja eri makuisiakin.

   Poista
 2. Meillä hyvää satoa on tuottanut Korona. Liian monta vuotta samassa paikassa, mutta kun tuottaa edelleen hyvin, en oo raatsinu kaivaa ylöskään. Ehkä ensi vuonna, tai sitten seuraavana.

  VastaaPoista