Ahlmannin puodista ison kyyttölastin oheen tarttui highlanderin maksa, kun siinä kyytön lihoja hivellessä mieleen iski visio grillissä kypsyvästä maksasta. Chef on niin hyvä kokkaamaan maksaa: puhdistaa pienimmätkin kalvonriekaleet pois ja paistaa maksan kauniin roséksi.
Chef ei pettänyt tälläkään kertaa, eikä highlander! Maksa oli todella pehmeän makuista; ei hiventäkään siitä kitkerästä navettavivahteesta, mikä naudan maksassa normaalisti on. Grillistä tarttui maksaan hieno paistopinta, ja maksa pysyi mehevänä mahaan asti. Heittämällä meni maksakokemusten kärkisijalle (toista sijaa pitää hirven vasan maksa ja kolmatta strutsin).
Lisukkeeksi haluttiin jotain raikasta, joten riivittiin omalta pihalta minttua ja sekoitettiin sitä ja paahdettuja pinjansiemeniä kuskusiin. Edelliseltä parsa-aterialta jäi yrttikastiketta, jota sipaistiin vielä maksan kaveriksi. Hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti