torstai 7. kesäkuuta 2012

Raparperibruschettaa ja lipstikkakeittoa

Raparperipuskan tuhoamisyritykset jatkuvat. Tälläkin kertaa apuna oli Aamulehti, josta ohje muutama viikko sitten löytyi.

2 raparperinvartta
1 sipuli
- hauduta pannulla öljytilkassa ja mausta sokerilla & suolalla
- paahda leivät, lisää päälle raparperimössö ja muutama siivu vuohenjuustoa
Meidän vuohenjuusto oli jo nähnyt parhaat päivänsä, joten ripottelin leipien päälle fetaa. Raparperimössöön olisi pitänyt lisätä huomattavasti enemmän sokeria, ja myös jokin itämaistyyppinen mausteseos ois ollut poikaa. Nyt mössö jäi aika happamaksi.

Lipstikkakeitto on meillä vakio kesänaloitusruoka. Hirveen kevyt kasvisruoka...
4 sipulia
- kuullota voissa
3 rkl vehnäjauhoa
- sekoita sipuleihin
1,5 dl lipstikkasilppua
1,5 l kasvislientä
ripaus sokeria
- lisää ja anna kiehua 50 min.
100 g sinihomejuustoa
5 dl kermaa (kevyttä, kevyttä...)
suolaa
Yleensä surautan keiton vielä sauvasekoittimella, jottei soppaan jää homejuustoklönttejä. Keiton voi toki tehdä ilman sinihomettakin, sillä lipstikassa riittää makua. Viini ei tämän sopan kanssa sovi juomaksi, sillä se kehittää lipstikan kanssa varsin kitkerän maun suuhun (kokeiltiin sekä punaista että valkoista versiota).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti