Muutaman kerran on hyvä grillaussää yllättänyt töistä palaavan, nälkäisen kokin. Ensiavuksi ollaan napattu kaupasta valmiiksi kypsennetty ribsirivi ja nakattu se grilliin. Eivät tietenkään omatekoisille ribseille vedä vertoja, mutta ihan kelpo ruokaa kumminkin, etenkin kun ne viimeistelee omalla grillikastikkeella. Tämän valmistajan ribsit tosin oli minun makuuni hiukan liian makeita, vaikka makeista ribseistä tykkäänkin.
Kaupan salaatit näyttivät sen verran nahistuneilta, että otettiin lisukkeeksi perinteisesti grillisieniä ja niiden täytteeksi sinihomejuustoa. Chef potunhimossaan sortui ruotsalaisiin uusiin perunoihin ja pyöräytti ne pannulla mukavan ruskeiksi. Vetisiähän ne olivat, mutta menettelivät rapsakan paistopinnan ja sitruunatirauksen kanssa.
Loppu sinihomejuusto päätyy tänään lipstikkakeittoon, jota pitää aina tehdä, kun lipstikkapöheikkö on aloittanut kasvunsa.
Lipstikkaohjetta odottaen.
VastaaPoistaKirjoitin sen jo ylös. Tarvin vain nätin kuvan luigi della casalta :-)
VastaaPoista