Jamie at homesta etsiskelin uusia tapoja käyttää raparperiä, ja löytyihän sieltä yksi chefille ehdotettavaksi. Eikä chefkään voinut sitä vastustaa. Omaan ohjeeseensa Jamie käytti kilon possua; me tyydyttiin kahden hengen annokseen.
200 g possua paloiteltuna (rasvainen ruhonosa toimii parhaiten. Rasvattomasta tulee liian crispy)
- laita uunivuokaan
2 kuorittua raparperinvartta
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 chili
1 tl itämaisia mausteita (kurkumaa, jeeraa, korianterinsiemeniä...)
pikkusormenpään kokoinen pala inkivääriä
- soseuta monitoimikoneessa
- kaada possunpalojen päälle
- lisää lasillinen vettä
- peitä vuoka foliolla
- laita uuniin 180 astetta/vajaa tunti, kunnes liha on pehmeää, muttei ruskistunutta
- poista possut vuoasta ja keitä pannuun jäänyttä lientä kasaan, kunnes sen koostumus on ketsuppimaista
- keitä nuudelit
- wokkaa possut
- koristele annos ruohosipulilla, chilillä, vesikrassilla ja korianterinlehdillä
Tämän on pakko olla hyvää! Jamien possu-salvia-raparperireseptikin on mainio.
VastaaPoista