sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hot and sour rhubarb and crispy pork

Jamie at homesta etsiskelin uusia tapoja käyttää raparperiä, ja löytyihän sieltä yksi chefille ehdotettavaksi. Eikä chefkään voinut sitä vastustaa. Omaan ohjeeseensa Jamie käytti kilon possua; me tyydyttiin kahden hengen annokseen.

200 g possua paloiteltuna (rasvainen ruhonosa toimii parhaiten. Rasvattomasta tulee liian crispy)
- laita uunivuokaan

2 kuorittua raparperinvartta
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 chili
1 tl itämaisia mausteita (kurkumaa, jeeraa, korianterinsiemeniä...)
pikkusormenpään kokoinen pala inkivääriä
- soseuta monitoimikoneessa
- kaada possunpalojen päälle
- lisää lasillinen vettä
- peitä vuoka foliolla
- laita uuniin 180 astetta/vajaa tunti, kunnes liha on pehmeää, muttei ruskistunutta

- poista possut vuoasta ja keitä pannuun jäänyttä lientä kasaan, kunnes sen koostumus on ketsuppimaista
- keitä nuudelit
- wokkaa possut
- koristele annos ruohosipulilla, chilillä, vesikrassilla ja korianterinlehdillä

1 kommentti:

  1. Tämän on pakko olla hyvää! Jamien possu-salvia-raparperireseptikin on mainio.

    VastaaPoista