sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Rääkätty päärynä

Kauankohan nuo 2 päärynäpuuta ovat autokatoksen vieressä kasvaneet? 6-7 vuotta? Koskaan aiemmin eivät olleet kukkineet, ja kun niihin kasvoi inhottavan teräviä piikkejä, epäilin ettei kyseessä edes ole päärynä. Lehdet kyllä olivat päärynän, eikä googlettamalla löytynyt tietoa siitä, että päärynää ois ikinä mihinkään muuhun puuhun vartettu, joten pakko se oli uskoa, että ovat sitä minä ne oli myytykin.

Lähistöllä asuva kollega kehuskeli viime syksynä makoisalla päärynäsadollaan ja kertoi, että mitä enemmän päärynää rääkkää, sitä runsaammin se kukkii. Minähän saman tien rupesin leikkelemään roikkuvia oksia pois ihan urakalla, vaikka vähän hirvittikin. Jostain syystä toisen puun lehdet ovat nyt kamalan rupiset, liekö leikkelyn kautta tullut joku tauti, kun mitään öttiäisiä ei näy. Mutta se kukkii! Kokonaista 2 kukkaterttua koristaa rupista puuta.

Hiukan mietityttää, onkohan koko puu kupsahtamassa ja jäähyväisiksi tekee säälistä parit hedelmät. Kato kun tuntuu käyvän tänäkin vuonna: yksi tyrni on kuolemassa, samoin yksi terijoensalava, ja lännenhopeapensaassa roikkuu iso, kuollut oksa. Kurjaa :-/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti