perjantai 29. toukokuuta 2015

Kaalien morsiussviitti


On se kumma, kun ei mistään löydy tuholaisverkkoa, jolla suojata kaalin taimet kaaliperhosilta. Puutarhaliikkeissä ollaan asenteella "ikään en oo kuullutkaan" ja tarjotaan tilalle hallaharsoa, jota meillä on useampi kilometri. Harso on siitä hankala, että kosteus painaa sen kasaan ja littaa alla olevat taimet.

Kauppilan sivuilta löytyi tuholaisverkko, mutta hirvittävän pieni ja kallis sellainen. Googlen eka hitti osui siemenkauppa.comiin, josta kunnon kokoinen ja halpa verkko on tilapäisesti loppu. Loput hitit olivat K-rautoja, mutta meillä ei sellaista ole lähimaillakaan.

Tuholaisverkon valmistaja sanoi, että Honkkari on yksi jälleenmyyjistä, mutta sieltäkin löytyi vain hallaharsoa. Mutta myös vuoteisiin tarkoitettua ötökkäverkkoa - jopa ulkokäyttöön. Kallishan se oli, mutta mitäpä ei tekisi toukattoman broccolisadon eteen. Verkko oli hassun mallinen, mutta äheltämällä ja muutamalla kirosanalla (verkko tarttuu yllättävän hanakasti höyläämättömiin lautoihin) saatiin se ujutettua kaalien päälle.

Nyt voi hyvillä mielin istua aurinkotuolissa ja katsella kaaliperhosen turhia yrityksiä perustaa perhe kaalitarhaan. Tosin aurinkotuolista joutuu vähän väliä pomppaamaan kiiruusti ylös, kun ampiaiset ovat alkaneet ahkerasti etsiä pesäpaikkoja. Kesäkeittiöstä ja kasvihuoneesta ollaan jo raksa-ampparit saatu listittyä. Kasvarissa oli komea pesän alkukin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti