perjantai 8. toukokuuta 2015

Viljelyvapaa: t-paitakeli!

Lomaviikon toistaiseksi ainoa sadepäivä kului kirpparikamaa roudatessa SPR:lle ja varastoa siivotessa. Metsässä bongailtiin korvasieniä (5 kpl!) ja kotipihalla lehtokotiloita (50 kpl). Seuraavan päivän sumuinen aamu kului Stockan Herkussa grillattavaa hakemassa, ja kun kotiin pääsimme, ei tarvinnut pihalla enää takkia ja toppahousuja, vaan pelkät t-paidan ja shortsit. Viimeinkin!

Yöt ovat valitettavasti vielä niin kylmiä, että en uskalla loppusijoittaa tomaatteja ja paprikoita kasvariin. Harmi, sillä tomaatit alkavat olla aikamoista syheröä, kun ovat kietoutuneet toisiinsa, ja paprikat ovat melko pienikokoisia, kun en halua niitä lannoittaa ennen kuin ovat kasvarikelpoisia.

Siirsin jo muutamia kurpitsoja isompiin potteihin, sillä kurpitsat alkavat jo sirkkalehtiasteella tunkea juuriaan ulos potista. Alkuviikosta tein saman operaation parille kurpitsalle, ja ne ovat parissa päivässä kasvaneet hurjasti. Samoin kaalit pääsivät kunnolla vauhtiin, kun majoittuivat isompiin potteihin. Esikasvattaessa täytyykin näköjään vahtia potteja haukan lailla ja heti vaihtaa isompaan, kun vähänkin pohjasta pilkistää juurta, niin saa muhkean kokoiset taimet.

Kasvarissa satoa tuottaa jo basilika, timjami ja salvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti