lauantai 9. toukokuuta 2015

Som Tam -papaijasalaatti

Itämaalainen ruoka on aina hyvää ja vähintäänkin kiinnostavaa. Yleensä ongelmana on, että vain osaa raaka-aineista saa täällä hyisessä pohjolassa. Joten jos sitten käy niin, että olet (eli minä) marketissa ja silmäsi osuvat hyllyssä olevaan tuoreeseen keitto!papaijaan (12e/kg :), joka oli pääraaka-aine eilen katsomassasi kokkiohjelmassa - niin onhan sitä tehtävä.

Ohje mukailee Kalle Kiukaisen alkuperäistä ohjetta.

Kastike
- 75 g palmusokeria (korvasin kidesokerilla)
- 2 rkl kalakastiketta
- 1,5 dl tamarinditahnaa
- limen mehu
- kuivattua chiliä maun mukaan
- 1 valkosipulinkynsi

Salaatti
- 1 kpl vihreää keittopapaijaa mandoliinin tms. läpi tulitikuiksi ja kylmään veteen odottamaan ja rapeutumaan
- 8 kpl kirsikkatomaatteja
- 0.5 dl maapähkinöitä
- 2 kpl kevätsipulin varsia

Sitten vaan papaija vedestä ja sekoitetaan kaikki keskenään. Tarkistetaan maku. Lisätään suolaa ja pippuria, jos haluaa. Hyvää ja raikasta, ja aina on kiva kokeilla jotain ihan uutta.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa erittäin herkulliselta! Millainen on keittopapaijan maku? Mihin sitä voisi verrata?

    VastaaPoista
  2. Melko mieto maultaan, mutta hedelmäisen kirpakkuuden sieltä erotti. Maussa vivahti sitrus ja passionhedelmä.

    VastaaPoista