Itämaalainen ruoka on aina hyvää ja vähintäänkin kiinnostavaa. Yleensä ongelmana on, että vain osaa raaka-aineista saa täällä hyisessä pohjolassa. Joten jos sitten käy niin, että olet (eli minä) marketissa ja silmäsi osuvat hyllyssä olevaan tuoreeseen keitto!papaijaan (12e/kg :), joka oli pääraaka-aine eilen katsomassasi kokkiohjelmassa - niin onhan sitä tehtävä.
Ohje mukailee Kalle Kiukaisen alkuperäistä ohjetta.
Kastike
- 75 g palmusokeria (korvasin kidesokerilla)
- 2 rkl kalakastiketta
- 1,5 dl tamarinditahnaa
- limen mehu
- kuivattua chiliä maun mukaan
- 1 valkosipulinkynsi
Salaatti
- 1 kpl vihreää keittopapaijaa mandoliinin tms. läpi tulitikuiksi ja kylmään veteen odottamaan ja rapeutumaan
- 8 kpl kirsikkatomaatteja
- 0.5 dl maapähkinöitä
- 2 kpl kevätsipulin varsia
Sitten vaan papaija vedestä ja sekoitetaan kaikki keskenään. Tarkistetaan maku. Lisätään suolaa ja pippuria, jos haluaa. Hyvää ja raikasta, ja aina on kiva kokeilla jotain ihan uutta.
Kuulostaa erittäin herkulliselta! Millainen on keittopapaijan maku? Mihin sitä voisi verrata?
VastaaPoistaMelko mieto maultaan, mutta hedelmäisen kirpakkuuden sieltä erotti. Maussa vivahti sitrus ja passionhedelmä.
VastaaPoista