torstai 28. toukokuuta 2015

Häätyy, häätyy

Otin riskin ja dumppasin kesä-, mini- ja taviskurpitsat taivasalle. Kasvihuoneessa ei enää mahtunut liikkumaan eikä kunnolla kastelemaan, joten heti kun silmä vältti, vihannespunkit rupesivat valloittamaan papuja. Oli siis pakko tehdä tilaa, jotta mahtuu vesiletkun ja Sprutzitin kanssa roiskimaan.

Raksavastaava ystävällisesti porasi 26 roskikseen pohjareiät, jotta vaimo pääsi istutuspuuhiin. Ihan niin monta en (vielä) tarvinnut - ainoastaan 14 kpl. Osa taimista tosin on vielä kasvarissa ihan siltä varalta, että yölämpötilat (yökylmyystilat pikemminkin!) tekevät tepposet. Kurpitsat viettävät yönsä tuplaharson alla, mutta eipä se paljoa auta, jos kunnon pakkaset iskee.

Lajikkeita on melkoinen määrä: taviskurpitsat Potimarron, spagettikurpitsa, Marina di chioggia ja Crown prince; minikurpitsat Sweet dumpling, Small sugar (joka iti hienosti!), Hooligan ja Buffy ball; ja kesäkurpitsat Coucourzelle, Fiorentino, Tondo di Piacenza, Patty green tint ja Sunbeam. Ihan kuin ei pakastimessa vielä ois viimevuotistakin kesäkurpitsasosetta jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti