maanantai 11. toukokuuta 2015

Viljelyvapaa: tarvitsen isomman

Osa esikasvaneista tomaateista alkoi pahasti kietoutua naapuriinsa, joten uhkarohkeasti päätin päättää viljelyvapaan siihen, että siirsin 12 tomaatintainta ämpäreihin ja loppusijoitin ne kasvihuoneeseen. Uhkarohkeaa sen takia, että aamulla oli -3 C. Sähkölämmitin onneksi piti kasvarin sen verran lämpimänä, ettei yksikään taimi kärvähtänyt.

Hiukan tomaatit tuntuivat ottavan nokkiinsa, kun juurten ympärille tulikin kylmää multaa, ja yksi Marmande-parka lensi turvalleen nurmikkoon, kun vanha ämpäri hajosi sen ympäriltä. Eiköhän ne kuitenkin tuosta tokene. Ailsa craig oli jo ehtinyt tehdä nipun varkaita, mutta en ruvennut vielä niitä nyppimään. Tottukoon nyt ensin elämään kasvihuoneessa.

Kurkut alkoivat tunkea juuriaan ulos poteista, mutta isompien pottien sijaan siirsin ne suoraan ämpäreihin kasvamaan. Siinä kasvualustaa lannoittessa kiitin viimesyksyistä fiksuuttani, kun olin ostanut Honkkarin taimipihan loppuunmyynnistä 5 säkkiä alennuksessa ollutta hevonkakkaa. Nyt ei tarvi lannoituksessa säästellä.

Kasvihuoneeseen ei mahdu enää yhtään mitään. Kulkuväylätkin ovat niin kapeita, että joutuu sivuittain kulkemaan. Kohta täytyy loputkin tomaatit laittaa ämpäreihin, sekä tietysti kaikki kurpitsat. Tilaa vapautuu vasta 6.6., jolloin esikasvatetut kaalit, kukat, maissit ja kurpitsat pääsevät ulos. Tarvitsen siis sen isomman kasvihuoneen. Olen himmaillut sen hankkimisen kanssa näinä YT-aikoina, mutta nyt päätimme, että syksyllä tuon 8,6-neliöisen tilalle tulee 14-neliöinen. Onpahan sitten työttömänä tilaa kasvattaa ruokansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti