keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Viljelyvapaa: kukkapenkit ja kurpitsat

Kylmän pakkasyön jälkeen harsotin kasvimaat ja sitten tartuin härkää sarvista, eli kukkapenkkejä ruohosta. Vuohenputken annoin jäädä myöhempää rounduppaamista varten, ja keskityin vain ruohon ja sammaleen nyhtämiseen. Järjetön homma oli jo siinäkin.

Jonkin verran oli kukkien siemeniä varastossa, joten viskoin niitä avoimille paikoille ja heitin päälle multaa kasvikompostoreista. Voin lämpimästi suositella kasvijätteen (sekä keittiöstä että puutarhasta) kompostoimista. Kun sitä jätettä kerää vain kasvukauden aikana (= ei tarvitse suojata rotilta) ja suuriin muovisäiliöihin (= pitävät lämmön), saa talven jälkeen muhevaa multaa hyötykäyttöön.

Kasvihuoneessa huomion kohteeksi joutuivat kurpitsat. Kevät on ollut niin kylmä, että kurkut ja kurpitsat itävät todella hitaasti. Muutama kesäkurpitsa oli tehnyt sirkkalehdet, mikä tarkoitti sitä, että juuret tunkivat esikasvatuspotista reilusti ulos. Oli siis aika siirtää ne isompiin potteihin. Taviskurppareista ei ollut yksikään itänyt, joten täytyi hitusen sörkkiä niiden potteja nähdäkseen aikovatko itää vai ei. Suurin osa onneksi aikoi; vain muutaman Buffy ballin jouduin kylvämään uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti