maanantai 4. toukokuuta 2015

Viljelyvapaa: kärhöjä ja tiskipöytä

Hirveän kätevää tämä, että kun Kodin Terra on sen verran kaukana, ettei sinne viitsi lähteä ostamaan halpoja kärhöjä, kärhövalikoima kuvataan Whatsappiin ja valitut yksilöt tuodaan Pirkkahallille, jossa pääsee vielä kaupan päälle silittämään maailman kauneinta bordercollieta.

Eikä siinä vielä kaikki: puutarhaguruni toi mukanaan myös tiskipöydän. Ihastelin nimittäin viime kesänä heidän pihallaan ollutta tiskipöytää. Todella kätevä kapistus sekä potittamiseen (viemäriaukon alle kun laittaa ämpärin, ei mene multaroiskeet hukkaan) että pottien pesemiseen (ei mene mullat yms. roskat normiviemäriin). Ja kun heillä sattui remontin jäljiltä olemaan yksi ylimääräinen kappale, sain samanlaisen pottipisteen omalle pihalle. Pöydän voi maisemoida vaikka kesäkukilla, jahka niiden aika tulee.

Kärhöily jatkui omassa pihassa. Erittäin osuva sanonta "mikään ei ole niin kuollut kuin kärhö keväällä" on osoittautumassa vääräksi. Etupihan pergolaa viime kesänä koristanut kärhö, joko Hagley hybrid tai Pink swing, kovasti pukkaa silmuja varrestaan. Ei näköjään kannata syyskylmillä siivota kärhöjen varsia pois, vaikka ne rumilta näyttävätkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti