keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Ankankoipea hissun kissun

Pakastimessa oli odottanut muutama ankankoipi, että mielessäni pyörinyt ajatus pata-ankasta selkiytyisi. Ankanliha on maukasta, mutta varsin rasvaista, joten tuumailin että patakypsennys tekee sille oikein hyvää.

Ankankoivet pariin palaan ja pinnalle morttelista mausteseos, jossa chiliä, korianterinsiemeniä, sinapinsiemeniä, kuminansiemeniä, suolaa sekä fenkolinsiemeniä. Pataan hieman sipulia, yksi tomaatti, sitruunan siivu sekä valkoviiniä ja tilkka vettä pitämään höyryä padassa. Koivet ruskittamatta pataan ja uuniin jossa lämpöä 150 astetta. Parin kolmen tunnin hauduttamisen jälkeen kansi pois ja grillivastuksella mukava väri pintaan. Ensi kerralla ja paremmalla kelillä kiikutan koivenpalaset pihagrilliin pintakäsittelyä varten.

Ankanliha oli oikein maukasta ja muhevaa ja irtosi "heittämällä" luista. Pinnan mausteseos antoi mukavaa lisämakua. Oheen keväinen tuoresalaatti. Ehdottomasti pitää tehdä uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti