tiistai 8. toukokuuta 2012

Kylmä startti kasvimaille

Vaikka maa on vielä kylmä, en malttanut enää odottaa, vaan ripottelin siemenet jo kasvimaihin. Eiköhän ne harson alla hyvin pärjää, vaikka yöpakkaset eivät tunnu loppuvan millään.

Nimikylttejä en istutusriveihin chefin harmistukseksi edelleenkään laittanut, mutta luotan erottavani tillin, fenkolin ja porkkanan toisistaan. Eikä niistä kylteistä pitkään ole hyötyä, kun tekstit himmenevät auringossa näkymättömiin.

Fenkolin muistin istuttaa kaikkein aurinkoisimmalle paikalle, kun se ei varjoa siedä, ja muistin myös jättää suurelle kaalifarmilleni tilaa kasvimaille - tällä hetkellä kaalit vielä sirkkalehteilevät kasvihuoneessa. Samoin kuvassa olevat kurpitsat mahtunevat jonnekin kasvimaan kulmalle. Oli pakko ottaa kurpitsoista kuva, koska en ikinä ole onnistunut kasvattamaan noin tanakoita kurpparintaimia. Sisätiloissa niistä kasvaa vain pitkiä luikeroita, joiden päässä on pienet sirkat. Kasvihuoneessa ne tulevat ihan toisen näköisiksi! Harmiksi olmikurpitsa Rugosa ei ole juurikaan itänyt, mutta laitoin nyt sen siemeniä lisää multiin. Liekö kasvarissa sille vielä liian kylmä.

Tänään tulee 10 vuotta siitä, kun talutin kalpean ja tutisevan (ja törkeän nuoren) jampan maistraatin sedän eteen ja sanoin, että otan tämän. Jahka Luigi illalla kotiutuu työreissulta, voisimme juhlistaa asiaa tyhjentämällä kompostit kukkapenkkiin. No, on meillä vähän kuohuvaakin.

5 kommenttia:

 1. Onnea!
  Kasvimaa saa siemenensä Kokkipottilassa viikonloppuna, no ookoo, vain kylmääkestävät pääsevät maahan, vaikka ei millään jaksaisi odottaa.

  VastaaPoista
 2. Onnea ja kasvuvoimaa Kokkipottilan kasvimaalle!

  VastaaPoista
 3. Selkeästi otettu varaslähtö, itsellä vasta penkit on työn alla. Sisällä sen sijaan basilika, korianteri, minttu ja rosmariini tekeentyy. Mieli tekisi jo koko repertuaari laittaa. Siis useampaa eri yrttiä, pinaattia.

  VastaaPoista