keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Lainamullissa

Kun ei vielä omalle pihalle päässyt möyrimään, riensi sisko apuun kutsumalla syreeninistutustalkoisiin. Hirvittävän kätevää omistaa sisko, joka asuu paremmalla vyöhykkeellä. Pääsee aloittamaan möyrinnän muutamaa viikkoa aikaisemmin, joskin toisen tontilla. Mutta möyriminen on aina mukavaa, ja toisen pihalla se tulee halvemmaksikin, kun taimet menee siskon kukkarosta.

Pirilä tuli kierrettyä kolmeen kertaan. Ensin pensaspuolelta pari kertaa, kun lastasimme 100 pihasyreeniä kyytiin, ja lopuksi vielä fiilistelykierros. Onneksi ne 100 syreeniä täyttivät kulkuneuvon sen verran hyvin, ettei vielä tullut retkahdettua kesäkukkiin (viime yönä taas -3 C), mitä nyt muutaman vuoripalmun ja herttaköynnöksen nostin ostoskärryyn kesän kukka-asetelmia varten, kun halvalla sai. Enkä päässyt kiinanruusukvittenin ohi nappaamatta yhtä mukaani.

Vaikka reidet olivatkin tönkköinä pari päivää, oli silti hauskat istutustalkoot. 80 tainta saatiin maahan, ja urakan päätteeksi nautimme Chez Jasun antimista ja nypimme ziljoona punkkia koirista. Ja kun kotiin päästiin, olikin omalta pihalta jo lumet sulaneet ja kasvimaita pääsi kitkemään.

Talkoissa muuten todettiin tämä Kodinkuvalehden valkosuklaa-browniejuustokakku erittäin hyväksi. Kuvaa en ottanut, koska eräs pudotti kakkuni maahan...

4 kommenttia:

 1. Kiitos tuhannesti avusta ja herkkukakusta!

  Hiiteen moottorin tilavuudet - autot pitäisi aina mitata taimilla. 110 taimen vetoinen paku toimii näissä hommissa loistavasti.

  VastaaPoista
 2. No niinpä! Mistä sitä voi tietää, kannattaako taimitarhalle ottaa farkku, peräkärry vai paku, kun tilavuutta ei ilmoiteta taimissa. Nytkin tarttis saada 2 puuta ja 20 kassillista kesäkukkia, mutta mahtuuko ne autoon vai tarttetaanko peräkärry :-/

  VastaaPoista
 3. Loistava määrittelyperuste auton koolle :)

  Meidän kahden aikuisen ja kahden koiran suurperheessä ei taida riittää iso paku, peräkärry ja farmariauto, vaan minulle pitäisi saada oma pakettiauto. Vinkki siipalta ettei istutusmatkoille ja puutarhakauppareissuille tarvitsisi aina lainata hänen autoaan?

  VastaaPoista
 4. Joo, pakettiautoonhan saisi omat osastot koirille ja taimille :-D

  VastaaPoista