Oli jo pidempään tehnyt mieli maistaa kevätkananpoikaa, ja kun Stockan Herkussa sellaisia kohdalle osui, päätyi ostoskoriin 2. Pitkän puutarhapäivän ja muutaman minuutin googletuksen jälkeen chef rubbasi kanaset sitruunatimjamin, suolan ja pippurin sekoituksella, paistoi voissa, ja laittoi 45 minuutiksi 170-asteiseen uuniin uimaan Noilly Pratissa, sipuli ja valkosipuli seuranaan.
Lisukkeen kanssa meinasi mennä sormi suuhun, koska keittiön kaapit ammottivat tyhjyyttään. Ehdotin risottoa, ja chef keksi sulattaa siihen klöntin vuohenjuustoa.
Kananpojat olivat yllättävän meheviä. Maku oli mieto, mutta liha ei ollut mistään kohti kuivaa. Risotossa oli täydellinen makujen balanssi, eikä vuohenjuusto peittänyt risoton omaa makua. Kumpaakin täytyy ehdottomasti tehdä uudestaan, sekä yhdessä että erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti