Viime syksynä tuli taas jätettyä muutama palsternakan poikanen kasvimaahan odottamaan kevättä. Pari viikkoa sitten vapun ruokaa miettiessä keksittiin, että pakastimessa olleet häränhännät voisi laittaa uuniin mureutumaan siksi aikaa, kun touhutaan puutarhassa. Lisukkeeksi nykäistäisiin palsternakat kasvimaasta ja vapautettaisiin näin tilaa tämän vuoden viljelyksille.
Hännät muhivat 3 tuntia punaviinin, lihaliemen, tomaatin ja sipulin seurassa150 asteessa. Palsternakat kiehautettiin ja surautettiin pyreeksi voin ja kerman kanssa, ja sekaan lorautettiin vielä tujaus konjakkia - se maustaa palsternakan ihanasti. Häntien lihat keitettiin paistoliemen ja kerman kanssa kastikkeeksi.
Että oli mahtava ateria! Kastike oli täynnä makuja, eikä häntien rasvaisuus lyönyt läpi. Palsternakkapyre oli mieletön ja maistui melkeinpä kookokselle. Hieno ateria hienon puutarhapäivän päätteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti