maanantai 21. toukokuuta 2012

Rubattua grillipossua ja vinaigrettea

Alunperin tätä syötiin Chez Jasulla ja ihastuttiin. Ei oltu possua syöty aikoihin - liekö viime kesänä viimeksi - mutta nyt löytyi helppo ja maukas ohje possun filepötkölle, joten sitä tulee varmasti useammin lisättyä ostoskoriin.

Ensin chef rubbasi possun pintaan mausteita ja antoi makujen imeytyä yön yli. Seuraavana päivänä possu sai värin pintaan ulkogrillissä ja pääsi muheutumaan 180-asteiseen uuniin siksi aikaa, kunnes paistomittari näytti 62 astetta. Uunin jälkeen possu laitettiin foliokuoreen, jossa lämpötila nousi vielä muutaman asteen. Hiukkasen liha ehti kuivahtaa, joten seuraavan kerran se otetaan uunista aikaisemmin.

Kastikkeeksi possu sai valkoisesta balsamicosta, valkosipulista, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista tehdyn vinaigreten.

Ensimmäisestä ateriasta jäljelle jääneet possupalat piilotettiin seuraavana päivänä lämpimien voileipien sisään. Ei jäänyt hävikkiä tästäkään herkusta.

3 kommenttia:

  1. Nyt kyllä kiinnostaa, että mitä mausteita pintaan rubattiin?

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Pintaan pistin fiilingin mukaan morttelin kautta ainakin jeeraa, korianterin sekä fenkolinsiementä. Lisäksi kuivattua chiliä sekä lahjaksi saatua beef & grill? maustesekoitusta. Ja tietysi mustapippuria. Pari tippaa oliiviöljyä sitoi mausteita pintaan.

    VastaaPoista