maanantai 28. toukokuuta 2012

Heta muutti meille

Joskus sitä vain huomaa tulleensa kaupasta ulos kahden puun kanssa - ilman aavistustakaan siitä, mihin ne istuttaisi. Mutta kun halvalla sai.

Honkkari sitä Jaspia niin mainosti, ja kun raksavastaavalla sattui olemaan puutetta ruuveista ja muttereista, kurvattiin pikaisesti Honkkariin. Ja katso: siellä oli hyväkuntoisia, kotimaisia taimia kaupan! Muutkin sen olivat huomanneet, sillä hedelmäpuulaarit ammottivat tyhjyyttään (olivat ryökäleet vieneet kaikki Jaspitkin!).

Muita kivoja omppulajikkeita siellä oli muutaman yksilön verran, ja kärryyn valikoitui Heta, joka mainosti olevansa punainen ja mehukas. Ja kun 2 hedelmäpuuta sai 35 eurolla, piti kärryyn napata vielä Urjalan taika -luumu, kun vesimyyrä söi meidän Sinikan. Urjalan taika on kuulemma pienikasvuinen puu, jossa suuret, punakeltaiset hedelmät (jep, googlettelin jälkeenpäin).

Siinä sitten mentiin tonttia ympäri etsien puille paikkaa, mutta loppujen lopuksi päätyivät samaan hedelmätarhaan muiden omppujen ja luumun seuraan. Pari tuntia meni kuoppia nirhiessä savimaahan ja niiden täyttämisessä hiekalla, kompostilla ja mullalla. Puutarhaan pölähti myös kuoppatarkastaja, joka varmisti, että vaimon tekemä kuoppa on tarpeeksi syvä ja leveä. Ihme epäluuloa! Koko harjoituksen kruunasi se, että aurinko keksi polttaa puutarhurin ravunpunaiseksi. No, ei kai kalvakkuus enää olekaan muodissa.

3 kommenttia:

  1. Haluaiskohan meidän lemmikkipeurat buffettiinsa noita Honkkarin puita? Vielä riittäis lääniä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Oikeesti, olin kyllä hämmästynyt, että oli kotimaisia taimia, ja vieläpä mahtavassa kunnossa! Ja siellä oli liuta kesäpoikia kastelemassa taimia, joten oikein hyvältä näytti. Siis ne taimet.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, täytynee rohkaistua käymään taas Keravan Honkkarissa. Pari vuotta sitten kävin viimeksi enkä löytänyt ainoatakaan kotimaista perennaa tai havua. Ne puolalalaiset taimet ja belgialaiset rhodot paleltuivat aikoinaan ensimmäisenä talvena.

    VastaaPoista